Video

'Het duurde maar een minuut', windhoos richt schade aan in Veldhoven

22 augustus 2016 om 18:10 • Aangepast 21 november 2020 om 08:10
nl
Dakpannen van de daken, omgevallen bomen en beschadigde auto's. Dat is het resultaat van de windhoos die zondagavond door Veldhoven trok. "Die windhoos heeft alles bij elkaar nog geen minuut geduurd", vertellen Tom en Nancy Schippers. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

"Ik zat naar de Olympische Spelen te kijken, toen het ineens heel hard begon te regenen", zegt Tom. "Binnen drie minuten stonden mijn boompjes ineens horizontaal te zwiepen", schrijft hij.

Wachten op privacy instellingen...

Groene zee in tuinNiet veel later ging het mis. "Ik zag een groene zee. De boom van de buren was omgevallen, bovenop mijn auto", vertelt hij. "Dat was behoorlijk schrikken."

Wachten op privacy instellingen...

De windhoos was heel lokaal. Maar één straat, de Kapelstraat-Noord, heeft veel schade. Ook duurde het erg kort. "Het was even drie, vier minuten heel hard waaien. Toen de boom omviel was het op z'n heftigst en dat duurde dus slechts een minuut", zegt Tom.
SupercelWeerman Reinier van der Berg legde zondagavond op Twitter uit dat het waarschijnlijk om een mini supercel ging, die de kleine tornado veroorzaakte. Eerder trok ook een supercel over Luyksgestel en die zorgde voor enorme schade bij de boeren.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.