Video

Liquidatie Tommie van der Burg: verdachte Monique G. had eerder relatie met slachtoffer

22 augustus 2016 om 17:24 • Aangepast 21 november 2020 om 08:09
nl
De officier van justitie weet niet zeker of xtc-handel het motief was voor de liquidatie van Tommie van der Burg in Eindhoven. De officier wees maandagochtend ook op de relatie die het slachtoffer uit Best drie jaar geleden zou hebben gehad met Monique G. die nu verdacht wordt in deze zaak.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Haar advocaat Jules van Wijk noemt deze link 'vergezocht'.
Verdachten Monique G. en Patrick V. blijven vastzitten in verband met de liquidatie. Dat besloot de rechter in Den Bosch maandagochtend. Van der Burg werd in april vorig jaar doodgeschoten bij het Van der Valk-hotel in Eindhoven. Volgens de officier van Justitie werkten de verdachten 'nauw samen' en is de liquidatie 'zorgvuldig voorbereid'.
G. zou schutter Patrick V. hebben geïnformeerd over het tijdstip waarop Van der Burg café 't Borreluur verliet en naar het Van der Valkhotel reed. Ook zou ze getuigen hebben beïnvloed.  

Wachten op privacy instellingen...


V. heeft bij het schieten op Van der Burg ook bijna voorbijgangers geraakt, meldde de politie maanden geleden tijdens een uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht. Volgens de officier is er DNA-materiaal van V. op een van de hulzen gevonden, 'althans materiaal dat veel op dat van Patrick lijkt'.
'Bol van aannames'Volgens advocaat De Rooij baseert de officier zich louter op 'aannames en hypotheses'. Er zou op de hulzen DNA-materiaal van nog vier anderen zijn gevonden. Verder wijst hij erop dat de auto van Patrick V. niet de enige was die de dag voor de moord langdurig stilstond bij het hotel. De Rooij wil dat Patrick V. voorlopig wordt vrijgelaten.
Ook de advocaat van Monique G. vraagt om het voorlopig vrijlaten van zijn cliënte. Volgens hem wordt 'één scenario als waarheid aangenomen' en wordt daar door justitie bewijs bij gezocht. Hij benadrukt dat er onvoldoende bewijs is dat G. de telefoon gebruikte waarmee schutter werd getipt. Ook zou 'uit niets blijken dat zij getuigen zou hebben beïnvloed'.

Wachten op privacy instellingen...


"Ik zit al maanden onschuldig vast", vertelde G. toen ze van de rechter het woord kreeg. Ook V. benadrukte dat hij 'vastzit voor iets dat hij niet gedaan heeft'.
RelatieVolgens de Officier van Justitie heeft Monique G. eerder een relatie gehad met het slachtoffer, en was Patrick V. daar boos over.

Wachten op privacy instellingen...

Volgens de advocaat van Patrick V. zijn de deze verdenkingen 'louter gestoeld op aannames en hypotheses'
Handel in xtc Van der Burg zat in de xtc-handel. Hij was verdachte in een omvangrijk onderzoek naar de handel in grondstoffen voor synthetische drugs. Van der Burg werd maanden voordat hij werd geliquideerd veroordeeld tot vijf maanden gevangenisstraf vanwege zijn betrokkenheid bij een schietpartij in Heesch.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.