Hoe leest Ruud Gullit een wedstrijd? Zwarte Tulp praat met Eddy Jansen en signeert

22 augustus 2016 om 14:21
nl
Voetballegende Ruud Gullit presenteert volgende week woensdag zijn boek 'Kijken naar voetbal' bij boekhandel Van Piere in Eindhoven. Het boek staat vol analyses, observaties en anekdotes over systemen en tactiek. De 'Zwarte Tulp' staat dezer dagen extra in de belangstelling doordat hij wordt genoemd als nieuwe assistent-bondscoach.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Het boek schreef hij samen met Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf. Gullit is een van de iconen van het Nederlandse voetbal. De oud-PSV'er werd in 1987 verkozen tot Europees voetballer van het jaar en hij was aanvoerder van het Nederlands elftal dat in 1988 Europees kampioen werd.
De afgelopen jaren werkte hij als voetbalanalist. Hij wordt nu genoemd als nieuwe assistent-bondscoach van Oranje, als opvolger van de opgestapte Dick Advocaat.
Psychologie en cultuurverschillenGullit vertelt in zijn boek op welke manier hij een wedstrijd 'leest', hoe hij binnen vijf minuten kan zien of een vleugelaanvaller zijn man voorbij zal komen, wat de zwakke plek is van elk team en waarom balbezit niet altijd tot doelpunten leidt.
Gullit gaat in op welke systemen er zijn en hoe teams zich op hun tegenstander voorbereiden. Daarnaast is er aandacht voor psychologie en de cultuurverschillen tussen verschillende Europese landen.
SignerenTijdens de feestelijke presentatie gaat Gullit in gesprek met sportverslaggever Eddy Jansen en daarna signeert hij boeken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.