Welk zuiphol moet je mijden als de pest? Studentenblad Univers test Tilburgse kroegen

22 augustus 2016 om 17:28
nl
"Stap binnen en je wordt bedolven onder een lawine van achterlijkheid." Het oordeel van het studentenblad Univers over de kroegen in Tilburg, liegt er in sommige gevallen niet om.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Maar in de kroegrecensies is er ook genoeg ruimte voor complimenten. Bijvoorbeeld voor café De Boekanier. Univers verkiest het als beste van Tilburg. "Een stripperpaal, de mogelijkheid tot bierpijpen en een radje om aan te draaien. Deze drie-eenheid vormt de basis voor de Boekanier succesformule."
Goedkope drankOok Kandinsky met zijn ruim 200 biersoorten en gaycafé De Lollipop met 'goedkope drank en een enthousiast publiek' zijn wat Univers betreft het beste dat Tilburg te bieden heeft op uitgaansgebied.
Hoe anders dat is voor de Skithut op de Paleisring, blijkt wel uit de meedogenloze recensie waarin je leest over een lawine van achterlijkheid zodra je binnenkomt: "Dit is het soort tent waar Toeter op mijn waterscooter geldt als een parel van de popmuziek en Flügel doorgaat voor echte drank. Leuk toen je 16 was, maar hier ben je nu echt te oud voor."
Zinkend schipOok over de 'vergane glorie' van Le Clochard heeft Univers weinig goede woorden over. "Nu kun je je grimas in de patrijspoortvormige spiegels bekijken op de muur, om de metafoor voor een zinkend schip helemaal compleet te maken." Univers test jaarlijks alle kroegen in en om de binnenstad van Tilburg. De overige recensies van dit jaar lees je in de Uitgids van Univers die maandag verschijnt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.