Video

Siem de Jong naar PSV, Eindhovenaren huren middenvelder van Newcastle United

22 augustus 2016 om 17:36 • Aangepast 21 november 2020 om 08:09
nl
Siem de Jong keert bij PSV terug in de Nederlandse competitie. De Eindhovenaren huren de oud-Ajacied van het Engelse Newcastle United. De 27-jarige De Jong gaat bij PSV samen voetballen met zijn broer Luuk.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

De Jong verhuisde in de zomer van 2014 van Ajax naar Newcastle United. Door blessureleed speelde hij niet vaak bij de club. Na de degradatie kwam hij niet echt meer voor in de plannen van coach Rafael Benitez.

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK: Vader George de Jong: ‘Ritje Eindhoven voldoende om Luuk en Siem samen te zien voetballen’
JeugdbeeldenPSV maakte de komst van De Jong op Twitter maandag definitief bekend met een filmpje met jeugdbeelden van de twee broers De Jong.
Het is voor het eerst in hun profcarrière dat ze in één clubteam samen gaan spelen. “Daar kijk ik echt naar uit. Het is al lang een wens van ons allebei. Het lijkt me heel speciaal wanneer het straks écht gebeurt”, aldus de middenvelder.
Siem de Jong meldde zich afgelopen weekend al op de Herdgang, het trainingscomplex van PSV, voor de medische keuring. "Ik ben fit en kan eigenlijk direct met de groep gaan trainen. De komende weken moet ik vooral ritme op doen. Het is bovendien heel mooi om bij een club te komen die in de UEFA Champions League speelt en voor de titel strijdt. Ik ben heel blij dat PSV bij mij is uitgekomen, ik ben PSV dankbaar."

Wachten op privacy instellingen...

De Jong gaf Ajax de eerste optie om dit seizoen te gaan voetballen, maar omdat een terugkeer naar Amsterdam er niet inzat, kwam hij in contact met PSV. De Einhovenaren maakten daarna werk van het aantrekken van De Jong.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.