Inzamelingsactie voor getroffen boeren geen succes: doel was 'n miljoen, 1.295 euro opgehaald

22 augustus 2016 om 18:43
nl
De inzamelingsactie 'Geen oogst is wel een ramp' van Caroline van der Plas uit Deventer om boeren uit Brabant een hart onder de riem te steken heeft niet het gewenste bedrag opgeleverd. De actie loopt 31 augustus af. Momenteel is er een opbrengst van 1.295 euro.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

De oogsten, akkers en kassen van boeren en tuinders in Zuidoost-Brabant werden in de maand juni compleet vernield door het noodweer. Van der Plas wilde met haar actie boeren uit het hele land oproepen om solidair te zijn en te doneren via de website dreamordonate.nl.
Het officiële einddoel op de donatiepagina was een miljoen euro, maar de initiatiefneemster zei in juli dat ze 30.000 euro een realistisch bedrag vond. Het is niet duidelijk wat er met het uiteindelijk opgehaalde bedrag gaat gebeuren.
Caroline van der Plas, die werkt voor de Nederlandse Vakbond Varkenshouders, vindt het tussentijdse resultaat teleurstellend. "Misschien was ik te idealistisch. Met televisie-acties wordt veel meer opgehaald. Er zijn in ieder geval 1295 harten onder de riem gestoken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.