Video

Vader George de Jong: ‘Ritje Eindhoven voldoende om Luuk en Siem samen te zien voetballen’

22 augustus 2016 om 19:19 • Aangepast 21 november 2020 om 08:09
nl
Vader George de Jong, voormalig volleybalinternational, hoeft zich niet meer in tweeën te splitsen om dit seizoen zijn zoons Luuk en Siem te zien voetballen.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Maandag werd bekend dat Siem door Newcastle United voor de rest van het seizoen wordt verhuurd aan PSV. "Een enkeltje Eindhoven is voldoende om ze alle twee te zien voetballen”, zegt George de Jong tegen Omroep Brabant.
Goede vriendenDe Jong: "Luuk en Siem zijn behalve broers ook nog eens hele goede vrienden. Ze hebben een goed contact met elkaar.  Ze zijn ieder voor hun eigen carrière gegaan en hebben altijd gezegd dat het mooi zou zijn om ooit weer een keer samen te spelen, maar dat kun je niet forceren. Ik ben blij dat het nu gelukt is."

Wachten op privacy instellingen...

Volgens George is het niet zo dat Siem op voorspraak van Luuk naar Eindhoven is gehaald. "PSV heeft Siem al eerder in beeld gehad. Siem heeft een blessureperiode achter de rug. Newcastle is gedegradeerd en trainer Rafael Benitez vond het een goed idee om in Nederland bij een topclub te gaan spelen. We zijn hartstikke blij dat het bij PSV kan."
Luuk en Siem de Jong zijn op het voetbalveld weer herenigd. "PSV is een team met veel potentie en concurrentie. Maar dat is overal waar je op niveau speelt. Er moet ook concurrentie zijn. Siem zal voor zijn plaats moeten vechten. Hij is weer topfit en zal moeten bewijzen dat hij meerwaarde heeft voor PSV."
BewijzenOok Siem de Jong is blij dat hij in Eindhoven aan de slag kan. "PSV speelt Champions League en strijdt voor de landstitel. Voor mij is dit een ideale stap om weer aan mijn wedstrijden te komen. Ik moet me natuurlijk nog bewijzen, maar ik ben blij dat ik de kans krijg."
De aanvallende middenvelder hoopt met zijn ervaring een belangrijke rol te gaan spelen bij PSV. "Ik heb natuurlijk een Ajax-verleden. Ik moet op het veld laten zien dat ik iets kan toevoegen. Het is heel mooi dat ik samen met Luuk kan spelen. Iedereen is enthousiast."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.