Mees en Kyara winnen opnieuw WK Streetdance: 'Strak dansen met uitstraling'

23 augustus 2016 om 00:04
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/3 Piepjonge wereldkampioenen streetdance onthaald op station Eindhoven
Met een optreden vol passie en uitstraling wonnen Mees Kars en Kyara Sabajo uit Eindhoven voor de tweede keer op rij het WK Streetdance onder de 10 jaar. In Glasgow lieten ze zaterdag vijftig andere duo's achter zich. Mees won bovendien in zijn eentje nog een titel met een solo-optreden.
Profielfoto van Vossen Tonnie
Geschreven door
Vossen Tonnie

De jonge kampioenen moesten het volgens hun trainster Marissa Meeuwis opnemen tegen sterke tegenstanders. 'De jury was vooral onder de indruk van hun plezier in het dansen en de energie en de power die ze lieten zien."  
Omdat ze vorig jaar ook al kampioen zijn geworden was het dit jaar iets minder spannend, zegt Kyara, die bijna schuilgaat onder de enorme bokaal. De twee moesten verschillende keren achter elkaar optreden. "Iedereen staat dan op het podium en de jury loopt daar tussendoor en kijkt om zich heen," legt Mees uit. Bij iedere ronde worden er duo's weggestuurd en uiteindelijk bleven Mees en Kyara met zes andere duo's over.
[tweet:https://twitter.com/tonnievossen/status/767800244025303040]
'Ik wil dit ook'Kyara en Mees dansen twee jaar samen als duo. Kyara danst al vanaf haar vierde. Mees danst pas drie jaar bij een vereniging. “Hij kwam toevallig bij een vriendje, van wie de ouders een dansschool hadden. Hij zag het en ging stiekem meedoen met de grote jongens. Toen zei hij: ‘Mama ik wil auditie doen. Ik wil dit ook!’”, vertelt moeder Maureen de Lang. En dat is tot nu toe dus een groot succes.
Sandy Provacia, eigenaar van dansschool The Flexx_n Dance Academy waar Mees en Kyara sinds twee jaar dansen, herkent de lol die de twee hebben in het dansen. "Dit zijn supertalenten. Ik verwacht nog veel meer van hen."
Ook succes voor dansers uit HeezeEr was nog meer Brabants succes in Glasgow. In de categorie vanaf 14 jaar won Femke Bukkems uit Heeze met haar team The Fire het wereldkampioenschap. Bovendien haalde ze samen met Mauro de hoogste plaats bij de duo's onder de 16 jaar.
Wachten op privacy instellingen...