Basisdebutant Demon schiet NAC naar overwinning in Dordrecht

23 augustus 2016 om 00:11 • Aangepast 21 november 2020 om 08:08
NAC Breda heeft maandagavond nipt gewonnen van FC Dordrecht. Basisdebutant Gino Demon was de gevierde man aan Bredaase zijde, hij scoorde het winnende doelpunt. "Dit is geweldig, dit vergeet ik nooit meer", zo ze zegt de 19-jarige speler.
Profielfoto van Ronald Sträter

Er viel weinig te beleven in de eerste fase van het duel tussen FC Dordrecht en NAC. Tot de 25e minuut dan, want hoewel de thuisploeg het betere van het spel had, scoorde NAC de 0-1.
Weer treffer van DessersHet was Giovanni Korte met de voorzet en spits Cyriel Dessers die in vrije positie raak kopte, zijn derde van het seizoen.
Vlak voor tijd had diezelfde Dessers de mogelijkheid op de 2-0, maar de aanvaller hielp de door zichzelf gecreëerde kans om zeep door naast te schieten. Het zou onverdiend geweest zijn, want NAC speelde niet goed.
Deksel op de neusNa rust, in de 54e minuut, kreeg Cyriel Dessers opnieuw een gigantische kans. De spits faalde weer en schoot tegen keeper (en ex-NAC'er) Tim Coremans op.
Nadat scheidsrechter Lindhout een overtreding van FC Dordrecht over het hoofd zag, was het meteen aan de andere kant raak, Ricky van Haaren schoot de 1-1 binnen.
Demon pakt de reboundVier minuten later pakte NAC toch weer de leiding. Het was centrale verdediger Demon die de rebound, Nijholt schoot op de lat, binnen tikte. Demon stond voor het eerst opgesteld als basisspeler.
"Dit is geweldig, fantastisch", zo laat de 19-jarige na afloop weten. "Voor de eerste keer in de basis en dan ook nog eens een doelpunt maken. Dit vergeet ik nooit meer!"
Meer goals kwamen er niet, hoewel Dordrecht NAC nog goed onder druk zette.