Andries Noppert ruikt kans na blessure NAC-doelman: 'Sneu voor Brondeel, fijn voor mij'

23 augustus 2016 om 09:23
nl
De blessure die doelman Jorn Brondeel maandagavond in het duel tegen FC Dordrecht heeft opgelopen lijkt mee te vallen. Hij kreeg een schop net boven de heup. De verwachting is dat hij snel weer kan spelen. Zijn vervanger, Andries Noppert, hoopt eigenlijk van niet: "Ik gun hem niets verkeerds, maar het zou wel lekker zijn om vrijdag weer onder de lat te staan."
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

In de 35e minuut van de eerste helft raakt Keeper Jorn Brondeel geblesseerd door een wat onbehouwen actie van FC Dordrecht-speler Alessio da Cruz, die hard doorgaat op de Belg. Da Cruz krijgt geel en Brondeel moet noodgedwongen van het veld af. Waarschijnlijk met een zware kneuzing, al moet daar dinsdag meer duidelijkheid over komen.
'Ik ben er blij mee'Zijn vervanger is Andries Noppert en die ruikt meteen zijn kans. "Daar hoop je natuurlijk op", zegt de keeper na afloop. "Als je niet in de basis start, dan moet het maar op deze manier. Dat is sneu voor Brondeel, maar mooi voor mij. Dat is keihard, maar ik ben er blij mee."
Het klinkt inderdaad wat hard uit de mond van de doorgaans sympathieke Noppert. Maar het is ook wel te begrijpen, want hij wacht al heel lang op een echte kans om zich te bewijzen in het eerste elftal van NAC. Eerst was hij twee jaar lang kansloos tweede doelman achter Jelle ten Rouwelaar, moest na afgelopen seizoen weg maar werd toch terug gehaald, en moet nu plaatsnemen achter Jorn Brondeel.
Hard maar eerlijkNoppert bedoelt het niet kwaad, maar is gewoon eerlijk.  "Ik gun die jongen helemaal niets verkeerd, absoluut niet, maar het zou wel lekker zijn om vrijdag weer onder de lat te staan. Maar ik moet naar mezelf kijken, goede dingen doen en dan zien we wel."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.