Arrestatie in moordzaak Ferry Bakx op Bonaire

23 augustus 2016 om 11:29
nl
Op Bonaire is een man opgepakt die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij de moord op agent Ferry Bakx. Het zou gaan om de gebruiker van een verdacht voertuig dat werd aangetroffen in Kralendijk, de hoofdstad van het eiland.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Inmiddels staan dertien politiemensen uit Nederland het onderzoeksteam op Bonaire bij. Ook agenten van korpsen op Aruba en Curaçao helpen mee.  
ZIE OOK: Ferry Bakx geëerd op Bonaire, Nederland helpt bij onderzoek fatale schietpartij
Of hij iets met de zaak te maken heeft, wordt nu onderzocht, laten het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) en het Openbaar Ministerie dinsdag weten. "Verdere mededelingen kunnen in het belang van het onderzoek niet worden gedaan."  
Doodgeschoten op BonaireDe 45-jarige Ferry Bakx, geboren in Rijsbergen, is al jaren werkzaam als agent op Bonaire. Hij werd woensdagavond samen met collega's naar een huis aan de westkant van Bonaire gestuurd, omdat daar zou zijn ingebroken. De daders waren nog in het huis toen zij daar aankwamen.
ZIE OOK: 'Schok door hele gemeenschap', Bonaire leeft mee met dood Ferry Bakx
De daders gingen er vervolgens vandoor, de politie ging er achteraan waarbij ook werd geschoten. Ferry raakte bij de schietpartij gewond. Hij is nog wel naar het ziekenhuis gebracht, maar uiteindelijk is hij aan zijn verwondingen overleven.
Vluchtroute in kaart gebrachtOm de zaak op te lossen is veel Nederlandse hulp ingevlogen. Het ministerie van Defensie maakte dinsdag bekend dat speciale spoorzoekers van het Korps Mariniers op Bonaire hebben geholpen. Zij waren afkomstig van Curaçao. De mariniers brachten de vluchtroute in kaart. Ook vonden ze kleding, een portemonnee en een patroonhouder van een vuurwapen.
De 'military trackers' zijn gespecialiseerd in het vinden en volgen van sporen. "Daaruit halen we zoveel mogelijk informatie over de bewegingen van de daders", aldus de teambaas.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.