20 rechercheurs onderzoeken verband moordaanslagen op Eindhovenaar, uitgebrande BMW bleek gestolen

24 augustus 2016 om 00:31
nl
De politie onderzoekt met twintig rechercheurs of er een verband bestaat tussen de twee moordaanslagen op een 34-jarige man uit Eindhoven. Dat werd dinsdagavond bekendgemaakt in opsporingsprogramma Opsporing Verzocht.
Profielfoto van Sebastiaan Quekel, Sandra Kagie
Geschreven door
Sebastiaan Quekel, Sandra Kagie

In het programma bracht de politie ook meer nieuws naar buiten over de vermoedelijke vluchtauto van de schutters.
Woensdagochtend zijn er volgens een woordvoerder van de politie nog geen tips binnengekomen over de zaak.  
Brandende autoOp de avond van de schietpartij werd op een zijpad van het Orkestpad een brandende auto aangetroffen, mogelijk is dat de BMW die door de daders is gebruikt.
Het gaat om een BMW 335, die blijkt in de nacht van maandag 6 juni in Berghem te zijn gestolen vanaf de Van den Heuvelstraat in Berghem.
De politie bevestigt dinsdag dat al eerder geprobeerd is om de Eindhovenaar van het leven te beroven. Vorig jaar juni is hij neergeschoten in het nabijgelegen Mierlo-Hout. Ook daar raakte hij zwaargewond.
ZIE OOK: Neergeschoten Eindhovenaar 'droeg al jaar kogelwerend vest' vanwege dreiging: ‘Hij was paranoïde'
Kunstmatig in comaDe 34-jarige Eindhovenaar ligt nog altijd in het ziekenhuis. Er zitten nog vier kogels in zijn buikstreek. Hij wordt opnieuw kunstmatig in coma gehouden. Een betrokkene meldde eerder dat het slachtoffer een paar keer wakker is geweest.
De man zat als bijrijder in een geparkeerde auto toen hij onder vuur werd genomen. Hij vluchtte, maar zakte op de Sint Petrus Canisiuslaan in elkaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.