Nationaal Hitteplan van kracht: op weg naar een hittegolf - Omroep Brabant
Video

Nationaal Hitteplan van kracht: op weg naar een hittegolf

24 augustus 2016 om 09:05
nl
Het is warm en dat blijft de komende dagen nog wel even zo. Daarom is het Nationaal Hitteplan vanaf dinsdag van kracht, zo meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

Met het Hitteplan roep het RIVM instanties en burgers op om goed te letten op mensen die kwetsbaar zijn of gezondheidsproblemen hebben. Het advies: blijf koel en drink veel water.  
Vooral ouderen, mensen in verzorgingstehuizen, chronisch zieken, jonge kinderen en mensen met overgewicht hebben last van de warmte.
Zonovergoten en tropischWoensdag is het zonovergoten en tropisch warm. De temperatuur stijgt volgens Meteo Consult snel en woensdagmiddag wordt het 30 tot 32 graden.  [tweet:https://twitter.com/MeteoGroupWeer/status/768321888498180096]Niet alleen overdag is het warm tot zeer warm. Ook de nachten zijn warm met een minimatemperatuur van rond de zeventien graden.
ZIE OOK: In welke plassen kan je beter niet zwemmen?
Donderdag gaat het dan echt los, met temperaturen die kunnen oplopen tot 34 graden. Ook vrijdag blijft het zo warm. Daarmee mogen we dan officieel spreken van een hittegolf. [tweet:https://twitter.com/MeteoGroupWeer/status/768337004568469504]Strand je woensdag of de komende dagen onverhoopt met je auto langs de weg dan hoef je volgens Rijkswaterstaat niet lang te wachten op hulp. Woensdag maakte de dienst bekend dat automobilisten met temperaturen boven de dertig graden sneller hulp krijgen dan anders. Hiervoor wordt extra materieel ingeschakeld.[tweet:https://twitter.com/Rijkswaterstaat/status/768371420611153920]Rijkswaterstaat adviseert automobilisten sowieso om woensdag en de komende dagen voldoende water voor onderweg mee te nemen. In een file kan de temperatuur in een auto snel oplopen tot tropische hoogte. Zeker wanneer een auto geen airco heeft.
[youtube:https://youtu.be/XiALqWtNgfY]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.