Korps eert doodgeschoten Ferry Bakx tijdens afscheid in Tilburg

23 augustus 2016 om 19:03 • Aangepast 21 november 2020 om 08:07
nl
In Tilburg is zaterdag het afscheid van de op Bonaire doodgeschoten agent Ferry Bakx. Vrijdagavond kunnen mensen ook al afscheid nemen, maar zaterdag is een officiele plechtigheid met korpseer om halfdrie 's middags bij het crematorium aan de Karel Boddenweg.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Dat staat in de overlijdensadvertentie die op Facebook is verspreid. De advertentie is voorzien van de aangrijpende tekst:
Ferry zal niets meer kunnen doen. Geen mensen helpen, geen inbraken oplossen en geen dronken mensen van de weg halen.
De overleden agent uit Rijsbergen is inmiddels in Nederland. Daar werd hij eervol onthaald op Schiphol. Buiten de luchthaven brachten collega's van de Koninklijke Marechaussee een eregroet uit toen de auto met Bakx voorbij kwam. Hij werd begeleid door motorrijders van de politie.

Wachten op privacy instellingen...

Onderzoek naar de moordOok het afscheid op Bonaire werd drukbezocht en was zeer indrukwekkend. Het onderzoek naar de moord op Bakx is in volle gang. Er is inmiddels een verdachte opgepakt.
Kort na het drama zijn professionele spoorzoekers van het Nederlandse korps Mariniers vanaf Curaçao ingezet om het Korps Politie Caribisch Nederland bij te staan. “Wij zijn gespecialiseerd in het vinden en volgen van sporen”, vertelde hun teamleider. “Daaruit halen we zoveel mogelijk informatie over de bewegingen van de daders.” Zo brachten de mariniers onder meer de vluchtroute van de dader in kaart. Ook vonden ze kleding, een portemonnee en een patroonhouder.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.