Video

Gerrit werkt al 65 jaar bij Bredase koffiebranderij: 'Als ik stop ga ik dood'

23 augustus 2016 om 19:30 • Aangepast 21 november 2020 om 08:07
nl
Hij begon 65 jaar geleden met zijn werk bij de Bredase koffiebranderij Mocca D'or en werkt er nog steeds met heel veel plezier. "Koffie betekent voor mij gezelligheid en het is lekker", zegt de 79-jarige Gerrit van Dongen. "Het houdt me wakker."
Profielfoto van Verhoeven Birgit
Geschreven door
Verhoeven Birgit

Zijn steeds hoger wordende leeftijd staat hem niet in de weg. "Ik ben nog steeds goed gezond". Gerrit is met zijn 79 jaar de pensioengrens al lang gepasseerd. Maar aan stoppen denkt hij niet. "Als ik stop dan ga ik dood. Dan heb ik niks meer te doen", zegt hij stellig. "Ze moeten me straks echt wegsturen."
Het echte werkGerrit pakt de koffiebonen in. Vanuit een trechter vallen ze in een cilinder, en daarin gaan ze naar de klanten. Hoewel hij erg geniet van zijn werk, denkt hij ook met weemoed terug aan het werk dat hij eerder deed. "Voorheen werd de koffie hier echt gebrand. Dat is nu verhuisd naar Zwolle. Dat is jammer, want dat was natuurlijk het echte werk."
[tweet:https://twitter.com/BirgitVerhoeven/status/768052747602108416]
Gerrit prijst de gezelligheid bij het bedrijf, maar volgens zijn collega's is het ook vooral Gerrit zelfs die die gezelligheid maakt. "Hij is er als eerste en gaat als laatste weg", zegt collega Jeroen Joosen. "Op de zaak, maar ook als we een biertje gaan drinken."
Bier en koffieOp de vraag of Gerrit liever een biertje heeft of een bakje koffie antwoordt hij "Een biertje... en een bakje koffie, je moet het omwisselen af en toe. Dan houd je het het langste vol." Dat biertje zal ook zeker gedronken worden op zijn receptie begin september. Want een klein feestje heeft Gerrit wel verdiend na 65 jaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.