Video

Kinderen uit opvanglocaties krijgen welverdiend dagje uit in Beekse Bergen

23 augustus 2016 om 20:27
nl
"Na de vakantie ga ik op school vertellen, dat ik hier ben geweest. Heel leuk!" Zo'n 350 kinderen stonden dinsdagochtend vol ongeduld te trappelen voor de ingang van Safaripark Beekse Bergen. Het zijn kinderen voor wie een dagje uit allesbehalve vanzelfsprekend is. Ze wonen in opvanglocaties en pleeggezinnen. Of gewoon thuis bij hun ouders, maar met weinig geld om aan vertier te besteden. Dinsdag zorgde het Safaripark en Stichting Het Vergeten Kind voor een uitje. Of de kinderen er zin in hadden? 'Héél véél!'
Profielfoto van Oerlemans Marjanka
Geschreven door
Oerlemans Marjanka

Een blije peuter stuitert over de paden in het park. Even later zit hij samen met zijn zusje in een grote wandelwagen. Tussen hen in ligt een zak chips. Twee oudere broers klimmen over rotsblokken. Moeder ziet 'haar pareltjes' stralen en geniet op haar beurt even hard. "Ik doe áltijd wel veel met ze. Dan ga we bijvoorbeeld naar buiten, naar een park. En dan nemen we boterhammen mee. Maar zoals dit, echt naar een pretpark of dierentuin... ik kan me haast niet herinneren wanneer we dat voor het laatst gedaan hebben."
Onder een stralend blauwe hemel wandelt het vijftal langs de dierenverblijven. Apen, leeuwen, giraffen. "En een heel klein olifantje. Heel lief!"
LEES OOK: Heldhaftige kinderen krijgen jeugdlintje en dit is waarom
'Een beetje familieErgens anders in het park loopt een groepje jongvolwassenen. Met één van de bussen van Het Vergeten Kind kwamen ze richting Hilvarenbeek. Ze wonen in een opvang, ver buiten de Brabantse grenzen. En dus begon het uitje voor hen al op tijd: "Ik heb geslapen in de bus. Bij mij op de locatie waren sommigen bewoners wel wat drukker dan anders vanochtend. Maar dat komt omdat ze het leuk vinden om weg te gaan."
De jongeman heeft niet meer de leeftijd om rotsblokken te beklauteren of los te gaan in de speeltuinen in het Safaripark. Maar dat betekent niet dat hij minder plezier heeft. "Het is voor iedereen een leuk dagje weg." Achter hem wandelt een aap met rode billen langs. "Die zijn wel leuk ja. Een beetje familie!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.