Pool (35) die peuter Ize en grootouders doodreed vluchtte naar Engeland na veroordeling

24 augustus 2016 om 12:08
nl
De 35-jarige Pool die in 2013 een meisje van twee uit Heesch en haar grootouders doodreed, is gevlucht na zijn veroordeling. De man is anderhalve week geleden opgepakt in Engeland en wordt dinsdag uitgeleverd aan Nederland, meldt het Openbaar Ministerie.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De Pool moet nog 439 dagen de cel in wegens het veroorzaken van het ernstige verkeersongeluk, dat op 19 mei 2013 in Meijel plaatsvond.
ZIE OOK: Opluchting bij ouders nu man die hun dochtertje Ize (2) doodreed definitief de cel in moet
Geen drankMet zijn auto reed hij toen een tweejarig meisje uit Heesch en haar grootouders op de fiets aan. Zij kwamen daarbij om het leven. Volgens het OM was er geen drank in het spel, maar reed de Pool te hard en verloor hij de macht over het stuur.
De man werd achterhaald door een samenwerking van speciale Nederlandse en Poolse opsporingsteams, die zoeken naar voortvluchtigen en onvindbare mensen die meer dan 300 dagen aan celstraf moeten uitzitten.[YouTube:https://youtu.be/2glNu89FC-U]
SeizoensarbeiderDoor die samenwerking met de Polen werd een adres van de veroordeelde in Engeland achterhaald. Daar is hij op 14 augustus door de Engelse politie aangehouden in een woning in de Thames Valley, ten westen van Londen. De man bleek daar te werken als seizoensarbeider.
De Pool werd in 2014 door de rechtbank tot een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar veroordeeld. Die uitspraak leidde tot verontwaardiging binnen en buiten de rechtszaal. De vader van het omgekomen meisje was zo kwaad dat hij een stoel gooide naar de rechter in Roermond.
UitlegOmdat zo veel ophef ontstond over het vonnis, plaatste de rechtbank een uitgebreide uitleg op de website. Daarin stond dat het niet zeker was dat de Poolse automobilist veel te hard heeft gereden en dat de man een blanco strafblad had.
ZIE OOK: Veroorzaker fataal ongeluk Meijel toont berouw: 'Ik weet wat het is om een kind te verliezen'
CassatieHet OM nam met dat vonnis geen genoegen. In hoger beroep legde het gerechtshof in Den Bosch hem vorig jaar vijftien maanden gevangenisstraf en een rijontzegging van vier jaar op. De Pool ging in cassatie om zo alsnog een werkstraf af te dwingen. Dat lukte echter niet.
Na aftrek van de elf dagen in voorarrest na de fatale aanrijding in Meijel moet hij nu nog 439 dagen zitten.[YouTube:https://youtu.be/Kup_mn0yOec]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.