Albert Verlinde wil hitmusical Hamilton opvoeren: ‘Het is dé grote titel op Broadway’

24 augustus 2016 om 00:40
nl
Theaterproducent Stage Entertainment wil graag een niet-Engelstalige versie van de Amerikaanse hitmusical 'Hamilton' gaan maken. Dat heeft directeur Albert Verlinde dinsdag bekendgemaakt tijdens de najaarspresentatie van het bedrijf.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

“Het is op dit moment dé grote titel op Broadway, dus natúúrlijk willen we dat”, stelt de showbizzdeskundige uit Cromvoirt. “Maar het zijn zulke grote rechten, dat is een heel lang traject. Je gaat dan eerst praten met de Amerikaanse producenten: is het mogelijk die rechten te krijgen, en zo ja, wanneer dan en wat kost het. Daar gaan vaak jaren overheen.”
De voorstelling, die het afgelopen seizoen alle records brak op Broadway, gaat in 2017 in première in Londen. “Maar natuurlijk denken we na over onze eigen versies van alle grote producties die het nu goed doen in New York of Londen. We kijken ook wat er met de Frozen-musical gebeurt, die komend voorjaar in première gaat, of wat er mogelijk is met de Harry Potter-voorstelling die nu op West End volle zalen trekt.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.