'Onverwacht telefoontje', Ingrid van Kranen mag ineens tóch naar Paralympische Spelen - Omroep Brabant
Video

'Onverwacht telefoontje', Ingrid van Kranen mag ineens tóch naar Paralympische Spelen

24 augustus 2016 om 11:15
nl
Een bijzonder moment voor discuswerpster Ingrid van Kranen: ze mag tóch naar de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Door de diskwalificatie van de Russische atleten is er een extra plekje vrijgekomen voor de sporter uit Vught. “Waanzinnig!”, reageert de atlete, die sport bij AV Sprint in Breda.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

“Rusland heeft iets gedaan, wat ik niet zou doen. Dus nu zijn er mogelijkheden voor mij”, legt de blinde atlete uit Vught uit. Dinsdag werd definitief bekend dat Russische paralympisch atleten niet mogen meedoen.
Vandaag naar SchipholDus kwamen er wat plekjes vrij. “Ik kreeg een onverwacht telefoontje dat ik vandaag klaar moet staat op Schiphol”, vertelt ze. Ze had eerder wel al alle limieten gehaald. “Maar er was maar voor een beperkt aantal Nederlandse atleten plek. Dus moest er een aantal afvallen.”
Voor Ingrid is er ieder geval wel plek in het vliegtuig naar Rio. “Het is een zeer grote eer om uit te komen voor Nederland. Daar knok je wel vier jaar lang voor en dan gaat het toch gebeuren”, vertelt ze opgetogen.
Ik ben er klaar voor“Ik heb goeie verwachtingen van de Spelen. Ik ben goed in vorm”, zegt ze. “Ik voel me sterk en ben er klaar voor. Maar ja, het moment moet het dan uitwijzen.” Woensdag 7 september worden de Paralympische Spelen geopend. Twee dagen later komt Ingrid in actie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.