Man die bejaarde op scootmobiel doodreed, krijgt werkstraf voor 'onvoorzichtig rijden'

24 augustus 2016 om 16:15
nl
Een 28-jarige man uit Den Bosch heeft een taakstraf van 240 uur gekregen voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk in zijn woonplaats. Ook kreeg hij van de rechtbank in Den Bosch een voorwaardelijke rijontzegging van twaalf maanden opgelegd. Hij reed in december 2014 een 79-jarige man op een scootmobiel aan.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

De bestuurder van de scootmobiel reed op de Rijnstraat toen bij het Rivierenplein werd aangereden door een bestelauto. De man viel met zijn hoofd op de weg en overleed ruim een week later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
Uit camerabeelden bleek dat de 28-jarige bestuurder van de bestelauto geen snelheid minderde. Volgens de rechtbank had dit wel gemoeten om de kruising goed te kunnen overzien. Zeker ook omdat hij geen goed zicht had vanwege een andere bestelauto. Bovendien reed de scootmobielbestuurder op een voorrangsweg.
Medeleven getoondDe rechtbank heeft er bij het bepalen van de straf, rekening mee gehouden dat er door zijn ‘onvoorzichtige verkeersgedrag’ iemand is overleden. Maar ook speelt mee dat de Bosschenaar na het ongeluk zijn medeleven heeft getoond. Daarnaast zal hij moeten leven met de wetenschap dat hij de dood van een andere heeft veroorzaakt, schrijft de rechtbank.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.