Brabantse uitslagen KNVB-beker: zes clubs verder, Halsteren en UDI'19 uitgeschakeld

25 augustus 2016 om 00:23 • Aangepast 21 november 2020 om 08:05
Acht Brabantse clubs speelden woensdagavond in de tweede kwalificatieronde van de KNVB-beker. Zes Brabantse clubs plaatsten zich voor het hoofdtoernooi: Kozakken Boys, V.V. Dongen, JVC Cuijk, UNA, OJC Rosmalen en Achilles Veen. Halsteren en UDI'19 wisten het niet te redden.
Profielfoto van Ranselaar Jessica
Ranselaar Jessica

AFC - Kozakken Boys : 1-5Kozakken Boys ging op bezoek bij AFC uit Amsterdam. Binnen twintig minuten stonden de Werkendammers al op een 0-3 voorsprong. Tavares, Mendes Moreira en Powel scoorden in een tijdsbestek van tien minuten. Nog in de eerste helft scoorde AFC tegen.
Powel zorgde er voor dat Kozakken Boys toch met een verschil van drie doelpunten ging rusten.

Na de thee maakte Tavares er met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd 1-5 van.
V.V. Dongen - OFC Oostzaan: 2-1V.V. Dongen had het iets moeilijker. Dongen speelde thuis tegen OFC Oostzaan en won met 2-1. Dat betekent dat ook Dongen door is naar de volgende ronde.
Quick '20 - JVC Cuijk: 1-3De spelers van JVC Cuijk moesten een flinke reis - naar Oldenzaal - maken voor hun bekerduel maar gingen wel met de winst naar huis. Cuijk kwam in de achtiende minuuut op voorsprong tegen Quick '20. Gianluca Maria scoorde. Tien minuten voor tijd kwam Quick '20 op gelijke hoogte.
Even leek het op een verlenging uit te draaien maar dik in blessuretijd trok JVC Cuijk de wedstrijd naar zich toe. Eerst was het Ilias Zaimi uit een strafschop die de ploeg op voorsprong zette. Gianluca Maria maakte na acht minuten blessuretijd de 1-3.
Halsteren - Capelle: 0-3In eigen huis kwam Halsteren er niet aan te pas tegen Capelle. De ploeg verloor met 0-3.

UNA  -  ODIN '59: 3-2Niek van Boekel wist in de 38e minuut een penalty voor UNA te benutten. Net na rust maakte Van Boekel er de 2-0 van. Cremers zorgde al snel voor de 2-1. Van de Gevel maakte in de 52e minuut de 3-1. Een kwartier voor tijd volgde de 3-2 van Klijbroek.

OJC Rosmalen - VV Groningen: 5-1Voor OJC Rosmalen was het gemakkelijk scoren woensdag. Lokasi, Alakmak en Chraou zorgden voor de 3-0 ruststand. Van der Ven en Chrao scoorden in de tweede helft. Walstra deed wat terug voor de bezoekers.
UDI'19 - Rijnburgse Boys: 0-1Het zat UDI'19 woensdagavond niet mee. Na ruim een half uur maakte Rachid el Yaakoubi de 0-1. Aanvoerder Randy Hofmeijer miste twee penalty's voor de club uit Uden.
HBS - Achilles Veen: 2-3Achilles Veen wist woensdagavond met 2-3 te winnen van HBS. Van Zaanen opende de score in de 16e minuut. Hulst deed binnen tien minuten wat terug voor de thuisploeg. In de 52e minuut zette Aoulad de thuisploeg op 2-1. Kuijpers (74e) en weer Van Zaanen (88e) zorgden voor de 2-3.