Titus Mennen is de nieuwe technisch directeur van zwembond KNZB en opvolger van de ontslagen Alberda

25 augustus 2016 om 16:52
nl
In alle stilte heeft zwembond KNZB een nieuwe tijdelijke technisch directeur benoemd. Het gaat om Titus Mennen die binnen de zwembond de functie had als bondscoach jeugd. Mennen is daarmee de voorlopige opvolger van Joop Alberda die vlak voor de Olympische Spelen werd ontslagen door de zwemmers zelf. Alberda draaide de reden van zijn ontslag echter om en liet in de media weten dat hij was opgestapt omdat er 'ruis op de lijn zat'.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

De benoeming van Titus Mennen zou een tijdelijke benoeming zijn voor een periode van maximaal twee jaar. Mennen werd in 2009 benoemd tot bondscoach van de jeugd en krijgt nu als belangrijkste taak om de puinhopen van Alberda weg te werken. Bronnen binnen het zwemmen denken dat de keuze voor Mennen waarschijnlijk een strategische keuze is, omdat Mennen en Pieter van den Hoogenband het heel goed met elkaar kunnen vinden.
Weer andere betrokkenen snappen helemaal niets van deze keuze omdat Mennen juist niet goed zou liggen bij de Olympisch zwemkampioen.  
Rol voor Van den Hoogenband Zowel voor, tijdens en na de Spelen heeft Pieter van den Hoogenband meerdere malen aangegeven een rol te willen spelen in het Nederlands top-zwemmen. Voorwaarde van Van den Hoogenband was wel dat KNZB-directeur Jan Kossen en voorzitter Erik van Heijningen moesten opstappen na jaren van wanbeleid. Of de tijdelijke benoeming van Mennen een eerste toenaderingspoging is richting Van den Hoogenband blijft een open vraag.
Lees ook: Pieter van den Hoogenband: 'De KNZB-trein is ontspoord, bobo's moeten weg'
Bobo's blijven zwijgenOverigens wilde KNZB-directeur Jan Kossen een paar dagen geleden nog steeds niet reageren op de openlijke aanval die Van den Hoogenband deed in zijn column voor de Telegraaf. Het enige dat Kossen wel kwijt wilde, was dat de slechte prestaties op de Spelen grondig geëvalueerd zouden gaan worden, maar dat die slechte prestaties van de zwemploeg niet lagen aan het ontslag of opstappen van de zeer omstreden Joop Alberda.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.