Aa bij Helmond blijft nog even stinken, laatste dode vissen pas tegen het weekend uit het water

25 augustus 2016 om 17:10
nl
De Aa bij Helmond blijft de komende dagen nog stinken naar rotte vis. Er drijven daar sinds dinsdag duizenden dode vissen. Het zijn er zo veel, dat het waarschijnlijk tot het weekend duurt voor de laatste vissen uit het water zijn gehaald.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

Waardoor de duizenden vissen in de Aa zijn overleden is niet bekend. Het waterschap doet daar onderzoek naar en heeft monsters genomen van het water en de vissen zelf. De uitslag daarvan laat nog een paar dagen op zich wachten.
Vissen zitten vastVeel vissen zitten vast in de begroeiing langs het water. Om ze sneller op te kunnen ruimen is het gras in de waterkanten gemaaid. Het waterschap wacht vervolgens tot de vissen richting een gemaal zijn gedreven, waar ze uit het water worden gevist.
Aa en Maas krijgt daarbij hulp uit onverwachte hoek. De meeuwen in het gebied smullen van de vele makkelijke prooien en hebben al veel vissen uit het water gepikt.
Niet gevaarlijk, wel viesDe dode vissen zijn niet gevaarlijk voor mensen. "Maar blijf er wel vanaf", zegt Hans van Dijk van het waterschap. Want gezond zijn dode vissen zeker niet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.