Eindhovenaar in rampgebied Italië start inzamelingsactie: ‘Ik wil direct hulp bieden’

25 augustus 2016 om 17:48
nl
Alles stond woensdagochtend hevig te schudden in het huis van Peter van Diessen. De Eindhovenaar woont met zijn vrouw en kind in het Italiaanse Monsampolo Del Tronto, zo’n vijftig kilometer van het epicentrum van de verwoestende aardbeving. Om hulp te bieden aan de slachtoffers, is Diessen donderdag een inzamelingsactie gestart.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Het dodental staat inmiddels op 241, maar er wordt gevreesd voor meer mensenlevens. Nog altijd wordt in het puin gezocht naar overlevenden. Peter, die met zijn vrouw een camping heeft in de regio, besloot om een inzamelingsactie te starten.
Eten en kleding“De mensen in het getroffen gebied hebben eten, kleding, dekens en hygiëne-artikelen nodig. Ik hoop met het ingezamelde geld slachtoffers direct hulp te bieden. Het gebied is zó dichtbij dat veel mensen bij ons in de buurt kennissen of familie hebben die getroffen zijn”, vertelt Peter.
De donaties en waar het geld uiteindelijk naartoe gaat, worden openbaar gemaakt. Donderdagmiddag om twaalf uur ging de actie van start. Direct werd al zo’n 750 euro gedoneerd. “Dit komt ook door onze klantenkring. Onze campingbezoekers hebben een sterke band met de regio.”
'Alles stond te schudden'Peter gaat door met de actie zolang de hulp nodig is. “Ik bekijk het van dag tot dag.” Peter en zijn gezin kwamen er zelf goed vanaf. “Het was wel heel heftig, we werden er woensdagochtend meteen wakker van. Alles stond te schudden. Ik ben meteen opgestaan om naar mijn dochter te gaan, maar ik kon gewoon niet door het huis lopen.”
De zware aardbeving bij L’Aquila in 2009 maakte hij ook mee. Daarom wist Peter meteen dat het opnieuw foute boel was. “Een vriend van me – speleoloog – is direct naar het rampgebied gegaan om te helpen. Via Facebook liet hij weten dat ze alleen maar doden onder het puin vandaan haalden.”
DonatiesGeld kan worden gedoneerd via de website van de camping Villa Bussola.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.