Puppyhandelaar Hapert vecht dwangsom aan en wil door met handel in honden

26 augustus 2016 om 09:26
nl
De hondenhandelaar van PuppyPoint uit Hapert vecht volgende week dwangsommen aan die hij van de gemeente Bladel heeft gekregen. Het gaat om de dwangsommen die hem waren opgelegd, omdat hij volgens de gemeente gebouwd heeft zonder vergunning en op die plek illegaal honden heeft verhandeld.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

In totaal heeft hij 740.000 euro aan dwangsommen opgelegd gekregen, omdat hij zich volgens de gemeente niet aan de regels houdt.
Bestemmingsplan staat handel niet toeHet is volgens het bestemmingsplan niet toegestaan om op het perceel aan de Dalem in dieren te handelen. Daarnaast heeft hij dus ook tegen de regels in op zijn terrein gebouwd.
Volgens zijn advocaat, mr Helma Krijger, heeft haar cliënt een deel van de illegale bouwsels al afgebroken. Zij het met tegenzin, omdat de man volgens zijn zeggen economische schade lijdt en er nog steeds vanuit gaat dat de gemeente hem ten onrechte dwarszit.
ZIE OOK: Verdriet bij familie na aankoop hond uit Hapert: ‘Wij moeten de troep van een ander opruimen’
Gaat door met handelDe zaak dient op 1 september bij de bestuursrechter in Den Bosch. Mocht hij de zaak niet winnen, dan is hij van plan om de hondenhandel gewoon door te zetten. "Als ik verlies, huur ik gewoon een winkelpand in het centrum van Bladel", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad.
Uitgebreide interviews, verhalen en reacties zijn te vinden op de speciale themasite: Puppy X: De tragiek van grootscheepse puppyhandel in Brabant

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.