Video

Vrachtwagen met containers rijdt zich vast op brug

26 augustus 2016 om 15:30
nl
Een vrachtwagencombinatie met twee containers heeft zich vrijdagochtend rond zes uur vastgereden op de brug over de Maas van Grave naar Wijchen. Rond kwart over negen waren de vrachtwagen en de twee bakken van de brug. Sinds halftwee mag gewoon verkeer weer over de brug rijden. Vrachtwagens en landbouwvoertuigen mogen voorlopig nog geen gebruikmaken van de brug over de Maas.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

De afsluiting van de brug heeft zo lang geduurd omdat eerst moest worden bekeken hoe het is gesteld met de constructie van de brug. Om dit vast te kunnen stellen moest een hoogwerker ter plekke komen. Deze was er rond tien uur.
De schade aan de dwarsliggers van de brug die door de container zijn geraakt, is volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat behoorlijk groot. Maar de precieze omvang is volgens haar nog niet in te schatten.
'Extra schade'Dat zwaar verkeer geen gebruik mag maken van de brug is volgens haar een voorzorgsmaatregel. "Het is niet zo dat de brug instort wanneer er een vrachtwagen overheen zou rijden. Het zou wel extra schade kunnen veroorzaken." Wanneer ook zwaar verkeer weer over de brug kan, is nog niet duidelijk.
Volgens omstanders stond de container die op de truck zelf stond schuin en heeft deze meerdere dwarsliggers van de brug geraakt waardoor de combinatie zich vastreed. De aanhanger met daarop ook een tweede container heeft de brug niet geraakt.
(Brom)fietsers wel over brugDe politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd. Maar het lijkt er volgens een woordvoerder op dat een van de containers hoger stond dan normaal waardoor de combinatie de brug heeft geraakt en zich vastreed.
Eerder vrijdagochtend gaf de VerkeersInformatiedienst aan te verwachten dat de weg rond tien uur zou worden vrijgegeven, maar dit was dus pas rond halftwee het geval. Fietsers en bromfietsers konden ook vrijdagochtend wel gewoon via de brug de Maas oversteken.  
Openbaar vervoer ook verstoordDoor de stremming op de brug is ook het openbaar vervoer dat gebruik maakt van diezelfde brug ernstig verstoord. Volgens Breng, de exploitant van buslijn 99 van Nijmegen naar Uden, is busverkeer over de brug onmogelijk. De buslijn is onderbroken in Nederasselt bij bushalte Eindsestraat. Van de Eindsestraat rijdt er een pendelbus richting busstation Grave, waar weer kan worden overgestapt op de reguliere bus 99.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.