Beach Bum Bonanza brengt stukje Californië in Breda: vetkuiven en kustom cars

26 augustus 2016 om 13:57
nl
Het is komend weekend genieten voor de liefhebbers van lekkere muziek, strand en mooie auto's. Voor de eerste keer vindt zaterdag en zondag op Belcrum Beach en Pier 15 in Breda het Beach Bum Bonanza plaats, een evenement dat de bezoeker mee terug neemt naar de jaren veertig en vijftig. "Het wordt een kleurrijk gebeuren, een stukje Californië in Breda", zo zegt organisator Kenneth Vingerhoed.
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

Als Kenneth Vingerhoed zich voorstelt, worden de wenkbrauwen toch wel even gefronst. Niet door zijn eigen naam, maar de toevoeging. Hij is namelijk lid van autoclub The Dirty Sleds. Dat klinkt wat apart, maar 'sled' (met een -d dus) is niet een te uitbundige vrouw, maar een vakterm uit de scene van de kustom cars (aangepaste auto's).  
SubcultuurKenneth is een exponent van een groep mensen die zich onderdompelen in de 'kustom kultuur', een uit Amerika overgewaaide subcultuur gebaseerd op de jaren veertig en vijftig uit de vorige eeuw.
Om daar ook anderen kennis mee te laten maken, organiseert autoclub The Dirty Sleds een nieuw evenement in Breda: Beach Bum Bonanza. "De zaterdag staat vooral in het teken van strand en muziek", zegt Kenneth Vingerhoed. "Het moet een stukje Californië worden in Breda, want daar komt de subcultuur eigenlijk vandaan."
'Verlaagde auto's doorgezaagde daken en verwijderde motorkappen'"Dat zal zich vooral uiten in kleding, muziek, tattoeages kunst en voertuigen. Ook vetkuiven, ja. Maar zondag vooral ook de auto's, de kustom cars. Dat zijn auto's die door de eigenaren helemaal zijn aangepast aan de eigen smaak, Amerikaanse auto's uit 1930 tot 1965. Dus verlaagde auto's, doorgezaagde daken, verwijderde motorkappen. Het wordt een kleurrijk gebeuren."
'Echt Brabants'"Wij willen graag onze subcultuur aan Breda en omstreken laten zien", vervolgt Vingerhoed. "Het wordt ook echt Brabants, de gezelligheid staat voorop. We hebben muziek van bijvoorbeeld The Old Ditch Riverhoppers en Small Time Crooks op zaterdag en 3 Dead Mexicans on a Skateboard en The Freeborn Brothers op zondag. Verder nog verschillende dj's."
Oh ja, wie nu nog wil weten wat 'sleds' dan wel zijn, moet zaterdag of zondag dus zelf even een kijkje nemen op Belcrum Beach. 'Hot rods' zijn er ook te vinden. De toegang is gratis.
App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.