33 en nu al de nieuwe Stephen King: 'Hex' van Thomas Olde Heuvelt wordt tv-serie van Warner Bros

26 augustus 2016 om 19:03
nl
Het gaat schrijver Thomas Olde Heuvelt voor de wind. In Amerika stonden ze in de rij voor de 33-jarige schrijver en nu wordt zijn boek 'Hex' ook nog eens verfilmd door de Amerikaanse maatschappij Warner Bros. Recent won hij nog een Hugo-award in de VS.
Profielfoto van Vossen Tonnie
Geschreven door
Vossen Tonnie

Als de echte Stephen King over je nieuwste boek twittert dat het 'totally, brilliantly original' is, dan moet je als schrijver wel naast je schoenen gaan lopen van trots. Zeker als je al vanaf je vroege jeugd groot fan bent.
Internationaal geroemdVorig jaar won Thomas Olde Heuvelt als eerste Nederlander de internationale Hugo Award, de hoogste prijs voor de beste sciencefiction- en fantasyverhalen. De auteur schrijft fantasy-horror romans, een genre waarin hij, zoals hij het zelf zegt, zijn 'levendige fantasie' kwijt kan. Zijn eerste boek verscheen toen hij 19 was. Inmiddels is hij 33 en is 'Hex' zijn vijfde boek. Het is aan zestien landen verkocht, waaronder Japan, China en Brazilië.
SpanningOlde Heuvelt is net terug uit de VS. De lancering van zijn eerste boek in Amerika was spannend voor Thomas. “Het was natuurlijk maar de vraag of mensen zouden komen opdagen. Mijn eerste optreden was bij Comic Con in Chicago, 10 minuten voor het begin stond er niemand. Maar opeens was er een rij, die maar bleef groeien en groeien. Op een gegeven moment stond er een rij van 50 á 60 meter lang! Dat was wel erg surreëel
Producenten Warner Bros heeft inmiddels de rechten gekocht van zijn boek 'Hex'. Het boek krijgt een tv-serie. Die komt tot stand met medewerking van producenten die ook hebben meegewerkt aan successeries bij zenders als HBO. Thomas Olde is betrokken bij de serie als consultant.
Vervolg op komstHet grote succes weerhoudt Olde Heuvelt er niet van om ook alvast te beginnen aan zijn nieuwe boek. “Momenteel zit ik in Zuid-Frankrijk, waar ik eraan werk. Deze week komt overigens ook een nieuwe editie van Hex uit, de Nederlandstalige versie. Vanaf volgend jaar komt daar nog een nieuwe titel bij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.