Man doodgestoken en begraven in de Biesbosch: 11 jaar cel voor ex-vriendin Zarina R.

26 augustus 2016 om 15:35
nl
Een 38-jarige vrouw moet elf jaar de cel in voor het doodsteken van haar ex-vriend en het dumpen van diens lichaam. De rechter acht moord echter niet bewezen.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Wel vindt de rechtbank dat er voldoende bewijs is dat de verdachte, de 38-jarige Zarina R. uit Andel, haar ex-vriend met messteken om het leven bracht en hem vervolgens met hulp van een handlanger begroef in de Biesbosch.
'Noodweer'De advocaat vroeg om vrijspraak omdat de verdachte uit noodweer zou hebben gehandeld. Zarina R. beweerde dat het slachtoffer, de 32-jarige Pool Adrian Weckowicz, een agressief persoon was en dat hij haar op de dag van de steekpartij met een mes zou hebben bedreigd en haar zou hebben willen aanranden of verkrachten in haar huis.
De 38-jarige verdachte wist vervolgens een mes in handen te krijgen en haar ex-vriend daarmee neer te steken. De rechtbank twijfelt aan die verklaring, omdat er tijdens het proces niets is gebleken van agressie van Weckowicz. Ze dikte bovendien haar verklaringen steeds meer aan en R. kon weinig details geven over wat er precies was gebeurd, concluderen de rechters.
'Hij is vertrokken'Na de steekpartij liet Zarina R. het levenloze lichaam van haar ex-vriend nog ruim een dag in haar huis liggen, voordat ze het ’s nachts begroef in de Biesbosch. De vrouw probeerde na de gebeurtenissen alle sporen van de steekpartij in haar huis uit te wissen.
Ze gaf de familie van het slachtoffer valse hoop door te beweren dat Weckowicz ‘gewoon vertrokken was’. De langdurige en intensieve zoektocht naar hun zoon door de ouders van het slachtoffer noemt de rechtbank ‘schrijnend’.
HandlangerDe man die haar hielp bij het wegmaken van het lichaam, Jacobus P. uit Andel, werd al eerder veroordeeld tot een celstraf van vijf maanden.
ZIE OOK: Biesboschmoord: vrouwelijke verdachte wil bekennen, maar zou gaan om noodweer
Vondst lichaamHet lichaam van Weckowicz werd op 14 januari 2014 in verre staat van ontbinding gevonden aan de Witboomkil in de Biesbosch bij Werkendam. Zijn identiteit kon pas na maanden van onderzoek vastgesteld worden. Er kwam moderne gezichtsreconstructie aan te pas.
Weckowicz had een relatie met de vrouw uit Andel en werd doodgestoken met een mes. Dat gebeurde hoogstwaarschijnlijk op de zolder in het huis van R. Daar werd een grote hoeveelheid bloedspetters gevonden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.