Ramkraak bij Kruidvat in Eindhoven: twee verdachten opgepakt

26 augustus 2016 om 18:41
nl
Twee mensen zijn aangehouden naar aanleiding van een ramkraak afgelopen dinsdag bij de Kruidvat-drogisterij aan het Nederlandplein in het Eindhovense stadsdeel Woensel. De politie hield de twee verdachten, een 39-jarige vrouw uit Eindhoven en een 28-jarige man zonder vaste verblijfplaats, aan na tips van getuigen.
Profielfoto van Rutger de Quay
Geschreven door
Rutger de Quay

Na een analyse van de videobeelden van het Kruidvatfiliaal bleek de vrouw eerder gewinkeld te hebben in de winkel. Het duurde echter even voordat de politie haar herkende, omdat ze haar haar geverfd had. Het duo heeft voor 'enkele honderden euro's aan parfum' gestolen uit de winkel.
Lees ook: Inbrekers slaan toe bij Kruidvat in Eindhoven: pui aan diggelen
Oplettende automobilistDe politie is de ooggetuigen ook dankbaar voor de tips over de Opel Corsa waarin het duo reed. Een oplettende automobilist informeerde de politie nadat hij hard had moeten remmen voor een Opel Corsa die vlak na de ramkraak vanaf het Nederlandplein kwam gereden.
De automobilist was ook zo alert om het kenteken te noteren en dit door te geven aan de politie. Bij het huis van de vrouw trof de politie het voertuig aan, maar met een andere nummerplaat. Bij inspectie van het huis vond de politie naast haarverf ook de kentekenplaat waarmee de auto gesignaleerd was.
De eerste verdachte werd dinsdag aangehouden, vrijdag werd de andere verdachte ingerekend in Woensel. Het duo zit vast voor verder onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.