Video

Altijd al een tank willen hebben? Sla je slag in Maarheeze

26 augustus 2016 om 18:47
nl
Wil je zelf een tank uit de Tweede Wereldoorlog, of een legerjeep hebben? Dan kan je je slag slaan in Maarheeze. Daar wordt op 17 september een veiling van oude legervoertuigen gehouden.
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

De tanks en jeeps worden opgeknapt in een loods in Maarheeze. Ivo Rigter begon als 16-jarige ooit met de restauratie van een legerjeep. Ondertussen heeft hij bedrijf dat gespecialiseerd is in de restauratie van oude legervoertuigen. Het is een uit de hand gelopen hobby.
Flinke bankrekeningMaar wie koopt er nou zo'n tank? "Dat zijn musea, maar vooral particulieren", zegt Ivo: "Ze begonnen ooit met een Dinky toy en zijn nu toe aan het 'echte werk'. Wie een tank wil kopen moet een flinke bankrekening hebben, want ze kosten tussen de 200- en 300 duizend euro.
"Wij geven er wel de hele beleving bij, van de aankoop van een wrak tot de volledige restauratie", zegt Ivo Rigter. Hij wijst op een legerjeep die in opdracht van een Franse klant wordt opgeknapt, "die stond in een Franse wijngaard".
LegervirusOndertussen heeft Rigter een goedlopend bedrijf met veertien mensen in dienst. Ook zijn zoon, Ivo junior, is besmet met het groene legervirus. Hij heeft vooral bewondering voor de oude techniek. De veiling is op 17 september in Maarheeze, bij het bedrijf BAIV .

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.