RTL Boulevard verder zonder Albert Verlinde: 'Soms dacht ik: laat me even uitpraten'

26 augustus 2016 om 21:27 • Aangepast 21 november 2020 om 08:03
nl
Vrijdagavond is een tijdperk afgesloten: entertainmentdeskundige Albert Verlinde uit Cromvoirt heeft voor de allerlaatste keer 'zijn' RTL Boulevard gepresenteerd. Vaste Boulevard-deskundigen Peter van der Vorst en Marc van der Linden blikken samen met Omroep Brabant terug op vijftien jaar Albert.
Profielfoto van Sid van der Linden
Geschreven door
Sid van der Linden

Vorige week werd bekend dat Albert Verlinde stopt bij RTL Boulevard. "Om de zoveel jaar is het goed om eens terug te kijken, maar vooral vooruit te kijken. Na precies vijftien jaar en de verhuizing van RTL Boulevard naar het Leidseplein vond ik het een mooi en natuurlijk moment om te stoppen en een volgende stap te gaan zetten", verklaarde Verlinde zijn keuze.
ZIE OOK: Albert Verlinde weg bij RTL Boulevard, 'kleine Berlusconi' ook vaak mikpunt van kritiek
Typisch Albert"Ik wist al dat er wat speelde en dit was daar een bevestiging van", zegt Marc van der Linden over het moment dat hij hoorde dat Albert ermee zou stoppen. Van der Linden is sinds 2003 de koningshuisverslaggever van het grootste showbizzprogramma van Nederland. "Het is ook wel typisch Albert om dit moment te kiezen. Hij had ook in het midden van het televisieseizoen kunnen gaan, dan hadden mensen er nog meer over gepraat. Maar dat doet hij niet en dat siert hem."
Van der Linden kende de afzwaaiende presentator al lang voor de start van RTL Boulevard. "Wij zaten samen op de middelbare school in Vught, hij in de zesde klas en ik in de brugklas. Maar toen waren we nog niet echt on speaking terms. Een zesdeklasser praat natuurlijk niet met een brugklasser."
Pas jaren later schoven de twee voor het eerst samen aan bij RTL Boulevard. "Albert begrijpt tv maken. Hij weet wat mensen fijn vinden om te zien op dat tijdstip en hij is goed in het kort en bondig vertellen wat hij kwijt wil."

Wachten op privacy instellingen...

'Hij gelooft niet in repeteren'"Door Albert ben ik zo’n 23 jaar geleden bij de televisie gekomen", weet presentator Peter van der Vorst uit Breda nog. "Ik heb het vak van hem geleerd." Van der Vorst is al sinds de start van het programma in 2001 betrokken bij RTL Boulevard. "Voor en zelfs tijdens de uitzending was hij nog bezig met het checken van nieuws."
ZIE OOK: Luuk Ikink wordt copresentator bij RTL Boulevard maar is niet de nieuwe Albert Verlinde
Dat herkent Van der Linden: "Hij gelooft niet in repeteren, daar moet je in meekunnen, maar daar heeft hij mij goed mee geholpen." De belangrijkste les die Van der Linden leerde van Albert Verlinde is om elk onderwerp positief te eindigen.
"Je mag natuurlijk je punt maken als dat nodig is, maar het moet iets positiefs houden. Dat wil de kijker ook het liefste." Van der Linden herinnert zich nog hoe dat ging na het overlijden van prins Friso in 2013: "Daar was iedereen heel erg door geschokt. Toen ben ik redelijk snel overgegaan naar het vertellen van anekdotes over de prins. Zo schets je toch het mooiste beeld van iemand zonder dat het heel droevig hoeft te worden."
PerfectionistVerlinde is erg perfectionistisch volgens Van der Vorst. "Hij gaat altijd tot het gaatje. Als iemand half werk leverde, nam Albert daar geen genoegen mee. Hij neemt de showbizz heel serieus en gaat daar journalistiek mee om."
Ook tijdens de uitzending houdt hij de touwtjes in handen: "Soms dacht ik: laat me even uitpraten", schetst Marc van der Linden. "Maar dat is natuurlijk ook een gezonde manier van een programma maken. We willen allebei heel veel vertellen, maar dat kan tegelijk. Dus ik snap dat wel, ik heb me daar in elk geval nooit vervelend over gevoeld."
ZIE OOK: Mark Rutte belt met Albert Verlinde vanwege vertrek RTL Boulevard
Niet alleen Verlinde zwaait af vrijdagavond. Na zijn vertrek zullen redactie, productie en camera ook door anderen worden gedaan op een andere locatie. Over wat voor programma Boulevard wordt, wil Van der Linden niet veel zeggen. Volgens Van der Vorst krijgt het programma meer interactie en afwisseling in de onderwerpen. "Het wordt wennen zonder hem, maar de vertrouwde deskundigen zul je gewoon weer aan tafel zien."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.