Video

Tilburgs 'all inclusive-festival' Woolstock losgebarsten in weilanden bij Haghorst

27 augustus 2016 om 00:25
nl
In Haghorst is de derde editie het all-inclusive festival Woolstock van start gegaan. Bijna 400 bezoekers genieten er drie dagen lang van muziek, theater en het festivalgevoel. Bezoekers betalen eenmalig een entreeticket en kunnen daarna onbeperkt eten en drinken.
Profielfoto van Huisman Marcel
Geschreven door
Huisman Marcel

Een toegangskaartje kost 90 euro. De organisatie wil op die manier een statement maken tegen de commerciële festivals, die volgens de bedenkers van Woolstock steeds duurder worden. "Je betaalt één keer je ticket, daarna ben je een heel weekend onder de pannen", vertelt organisatrice Brigitte Blanken. "Alle maaltijden zitten er in, ontbijt, lunch avondeten, maar ook al je bier."
Muziekfestival voor liefhebbersHet begon ooit als huiskamerconcert en groeide uit tot een begrip in Tilburg en omgeving. Inmiddels doet het festival niet onder voor een commercieel festival. "Daar kunnen we ondertussen wel tegen op denk ik, maar ik denk ook dat het een stuk vriendelijker is, omdat je niets hoeft te betalen. Je koopt niets, Het is geen consumeren hier."
In totaal komen er 370 betalende bezoekers. Het festival wordt gerund door 100 vrijwilligers. Woolstock duurt nog tot en met zondag, maar de kaartjes zijn uitverkocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.