Onbegrip bij sterkhouder Jef Stans van NAC over wissel: 'Bij 0-0 kan ik nog een goal maken'

27 augustus 2016 om 01:17
nl
NAC-trainer Marinus Dijkhuizen haalde vrijdagavond in de tweede helft van het duel tegen FC Den Bosch Jef Stans naar de kant. Opvallend, want de middenvelder moet juist één van de steunpilaren zijn van zijn elftal. "We zijn al een aantal weken ontevreden over het middenveld", legt NAC-coach Dijkhuizen uit.
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

NAC had vrijdagavond tegen FC Den Bosch de nodige werklust en de aanvalende intenties waren er ook. Toch lukte het de ploeg niet om FC Den Bosch op de knieën te krijgen. Met name in de laatste fase van de opbouw liep het niet lekker. Dat lag onder meer aan het functioneren van het middenveld, waar het de laatste wedstrijden al niet zo lekker loopt.
Onbegrip over wisselNa een uur spelen besloot NAC-coach Marinus Dijkhuizen in te grijpen. Hij haalde Jef Stans, overgekomen van Excelsior en beoogd sterkhouder van het team, naar de kant. Die begreep dat niet helemaal. "Natuurlijk wil ik meer momenten naar de goal hebben, maar die momenten krijg je niet", zo zegt Stans. "Zeker als de tegenstander inzakt, heb je als nummer tien heel weinig aan de ruimte. Maar als het 0-0 staat dan heb ik het gevoel dat ik altijd nog een goal kan maken. Ik snap de wissel niet."  
Teveel hooi op de vorkVolgens Dijkhuizen moet Stans de wissel wel hebben zien aankomen. "Ik heb hem deze week algesproken en aangegeven dat hij teveel hooi op zijn vork neemt", zegt de trainer van NAC.  "Hij is teveel bezig met het teamproces en minder met zijn eigen ding. Ik denk als we hem morgen de beelden laten zien dat het wel duidelijk is. We zijn eigenlijk een aantal weken al ontevreden over het middenveld. Ik had er meer van verwacht en vandaar de wissel."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.