GS Brabant zien organisatie Touretappe zitten, maar nu even niet

27 augustus 2016 om 13:20
nl
Het dagelijks bestuur van de provincie sluit niet uit dat het met een voorstel komt om een etappe van één van de drie grote wielerrondes naar Brabant te halen. Samen met de vijf grote steden onderzoekt de provincie welke mogelijkheden er zijn om topsportevenementen te kunnen organiseren. Gedeputeerde Staten (GS) antwoorden dit op vragen van de Statenfractie van het CDA.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De christen-democraten zien graag dat Brabant een lobby ondersteunt van de provincie Limburg. Die maakt zich al enige tijd sterk om de finish van een Touretappe toegewezen te krijgen.
GS in Brabant melden dat het weinig zin heeft die lobby te ondersteunen. “Wil Brabant een partner in een dergelijk traject zijn, dan vergt dat een langer durende en gerichtere lobby”, zo staat in de antwoorden op de vragen van het CDA.
Het provinciebestuur schrijft verder letterlijk dat het met de steden gaat ‘lobbyen en netwerken voor buitengewone topsportevenementen, die een grote bijdrage leveren aan de sociaal-maatschappelijke en economische versterking van onze provincie.’ Zo wordt onder meer geïnventariseerd wat de kansen zijn om één van de drie grote wielerrondes naar de provincie te halen. Het gaat hierbij om de Tour de France, de Ronde van Italië (Giro) en de Ronde van Spanje (Vuelta).
Datum onbekendGS kunnen nog niet zeggen of en wanneer ze met een voorstel komen: “Een en ander is afhankelijk van de kansen die zich daadwerkelijk voordoen.”
Overigens wees een poll, vorige maand op de site van Omroep Brabant, uit dat iets meer dan de helft van deelnemers het leuk zou vinden wanneer een Tourrit in onze provincie wordt georganiseerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.