PSV'er Luuk de Jong: 'Ik neem de volgende strafschop niet en dat is terecht'

28 augustus 2016 om 18:44 • Aangepast 21 november 2020 om 08:02
nl
Het lukte PSV-spits Luuk de Jong zondagmiddag niet om een strafschop binnen te schieten. Mede daardoor eindigde de thuiswedstrijd tegen FC Groningen in een 0-0 gelijkspel. Zeker niet voor de eerste keer faalde De Jong vanaf elfmeter.
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

De aanvaller nam tot nu toe twaalf strafschoppen in dienst van PSV en daarvan gingen er liefst vijf mis. "Als je achter de bal gaat staan, wil je hem natuurlijk binnen schieten", luidde het droge commentaar van De Jong na afloop.

Eerder dit seizoen, in het duel om de Johan Cruijff Schaal, lukte het De Jong ook niet om te scoren. Het was nu dus de tweede misser op rij. "Ik weet zeker dat nu iemand anders de strafschoppen gaat nemen", aldus de spits. "En dat is ook geheel terecht."
'Niet te lang mee blijven zitten'Toch loopt de voetballer niet weg voor zijn verantwoordelijkheid. "Je moet er niet te lang mee blijven zitten. Het is logisch dat nu iemand anders aan de beurt is. Maar ik zeg niet dat ik nooit meer een strafschop neem."

Voor PSV leverde het duel tegen Groningen dus maar een puntje op. "Onnodig en duur puntenverlies", oordeelde De Jong. "Soms is er gewoon een dag dat de bal er niet in wil. Vandaag was zo'n dag. We hadden zoveel kansen. Dat maakt het puntenverlies extra zuur."
LEES OOK: PSV niet langs tiental FC Groningen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.