Video

Dode en gewonde na schietpartij bij beachclub in Best

6 november 2017 om 01:13 • Aangepast 20 november 2020 om 20:48
nl
Bij een schietpartij in Best is zondagavond een 33-jarige man uit Den Bosch om het leven gekomen. Een 34-jarige man, ook uit Den Bosch, raakte lichtgewond. De schietpartij vond plaats op een parkeerterrein van Beachclub Sunrise aan de Ekkersweijer, waar een feest aan de gang was.
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

Een traumahelikopter, meerdere ambulances en ongeveer negen politieauto's kwamen naar de parkeerplaats. De mannen werden naar ziekenhuizen in Tilburg en Eindhoven gebracht. Daar overleed de 33-jarige man aan zijn verwondingen.

Bij de strandtent was zondagavond een groot feest aan de gang. Aan het eind van de avond werd geschoten op de parkeerplaats. Wat zich daar precies heeft afgespeeld, is niet duidelijk.

Wachten op privacy instellingen...

Grimmige sfeer
Volgens ooggetuigen hing er na de schietpartij een grimmige en agressieve sfeer en leek het er eventjes op dat de situatie zou escaleren. Zo'n 150 mensen waren aan het eind van de avond op de parkeerplaats samengekomen. "Zij maakten het de politie lastig om een plaats delict af te zetten", vertelt een politiewoordvoerster.

De politie heeft verschillende getuigen gehoord.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.