Nóg een autobaby: Janneke uit Rucphen geboren op parkeerterrein Bergen op Zoom

29 augustus 2016 om 10:23
nl
Het lijkt een trend in Brabant: baby’s die zich tot ieders verbazing onderweg naar de kraamafdeling van het ziekenhuis al aankondigen.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Afgelopen vrijdag kwam Julia van Aart uit Zevenbergen op de zuidelijke rondweg van Breda ter wereld. Twee dagen eerder, naar nu blijkt, zag Janneke, dochter van Ruud en Corinne Aarts uit Rucphen ook het levenslicht in een auto. Niet in een Fiat 500, maar in een Suzuki Vitarra en op het parkeerterrein van het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom.
BN DeStem schrijft maandag over deze bijzondere bevalling. Afgelopen woensdag kondigde Janneke zich al bijtijds aan. Rond halfzeven braken de vliezen van moeder Corinne. Een paar weken te vroeg, vertelde de kesverse moeder tegen de krant.
Puffen in de autoIn allerijl werd er familie opgetrommeld om op hun 2-jarig zoontje te passen. Met nog grotere spoed reed het stel naar het Moeder& Kindcentrum van het Bravis-ziekenhuis in Bergen op Zoom. Met de alarmlichten van de auto aan door de ochtendspits en een vrouw die met haar handen leunend op het dashbord de ene na de andere (pers)wee aan het wegpuffen is.
De rit van 25 minuten bleek echter net te lang. Op het parkeerterrein sprintte Ruud naar een van de klaarstaande rolstoelen om zijn vrouw naar binnen te brengen. Te laat, want Corinne merkte dat het hoofd van Janneke er al uitkwam. Toevallig zag een verloskundige op het parkeerterrein de aanstaande vader in de paniekstand en stak een helpende hand toe. Binnen een kleine minuut was Janneke ter wereld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.