Criminelen pakken naast failliete jachthaven Raamsdonk, provincie steekt stokje voor aankoop

RAAMSDONK - De provincie heeft voor 1,5 miljoen euro de schuld van de failliet verklaarde jachthaven Hermenzeil in Raamsdonk overgenomen. Dit deed zij om te voorkomen dat het bedrijf in handen van criminelen valt. Volgens een provinciewoordvoerder waren er stevige aanwijzingen dat malafide ondernemers hun slag wilden slaan op een executieveiling.
De veiling is voorlopig uitgesteld. "Dit is een unieke stap, zoiets hebben wij nog nooit gedaan", aldus de woordvoerder. De provincie had het gevoel dat ze wel moest ingrijpen om te voorkomen dat er opnieuw een Fort Oranje zou ontstaan. "Als je dat moet saneren, dan is het veel duurder." 

De provincie wordt geen eigenaar van de jachthaven maar laat wel de verkoopvoorwaarden aanscherpen om criminelen buitenspel te zetten, kondigde de provincie maandag aan. Met de investering denkt de provincie te voorkomen dat de situatie uit de hand loopt.

Terugverdienen
Een deel van het bedrag wil de provincie terugverdienen door verkoop van de jachthaven. De exacte opbrengst is niet te voorspellen, erkent de woordvoerder.

Jachthaven Hermenzeil werd vorig jaar failliet verklaard vanwege een grote belastingschuld. De jachthaven met camping, café en botenhandel had geen beste naam. Twee jaar geleden was er nog een grote inval van de politie.