Geen dode vissen meer gevonden in Aa, waterschap schat totaal op 100.000

29 augustus 2016 om 13:18
nl
Waterschap Aa en Maas heeft geen dode vissen meer gevonden in de Aa tussen Asten en Helmond. Vorige week overleden daar vele tienduizenden vissen. De oorzaak bleek een lek in een luchtwasser bij mestverwerkingsbedrijf Eraspo in Asten.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

"De totale hoeveelheid dode vissen schatten we op circa honderdduizend", vertelt een woordvoerster van het waterschap. "Het zijn voornamelijk kleine vissen. Een deel van die kleine vissen is opgegeten door meeuwen en reigers. We hebben ongeveer een kliko vol vis laten afvoeren door verwerkingsbedrijf Rendac."
LEES OOK: Brabant en de mestbedrijven, een jarenlange strijd
KrooshekHet waterschap heeft vorige week enkele oevers gemaaid om te zorgen dat de dode vissen 'loskwamen' en afdreven naar het krooshek onder Helmond. "Deze week is maaien niet meer nodig, want we vinden geen dode vissen meer in het riet en er komt er ook niks meer bij het krooshek."
Sjef Swinkels, de eigenaar van mestverwerkingsbedrijf Eraspo in Asten, was er stuk van toen hij hoorde dat de vervuiling veroorzaakt was door een luchtwasser bij zijn bedrijf. “We hebben gigantisch geïnvesteerd in goede materialen en dan gaat het toch nog fout."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.