Tilburg krijgt eigen marathon op 28 mei 2017

29 augustus 2016 om 18:46
nl
Groot nieuws voor Tilburg. De stad krijgt net als Eindhoven een eigen marathon. Er is zelfs al een datum gepland. Op 28 mei 2017 is het zover. Het enige dat nog moet gebeuren is het goedkeuren van de evenementenvergunning, maar de gemeente Tilburg is net zo enthousiast als de organisator van de stadsmarathon, Jacques Kusters.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

"Ik ben er al drie jaar mee bezig. Het is nu wel heel dichtbij. In oktober weten we zeker of de stadsmarathon er gaat komen."
Nationale roppersDe lopers hebben nog ruim negen maanden om zich voor te bereiden. "We hebben al contacten met nationale toppers. Ook praten we met grote bedrijven in Tilburg over onder meer de sponsoring. Het moet echt een feest van Tilburg worden."
De route is ook al bekend, maar daarover wil Kusters niet te veel prijs geven. "Het gaat wel recht door de stad. Richting Moerenburg en via de Spoorzone richting de westkant van de stad, de Reeshof. Meer wil ik er nu niet over kwijt."
10.000 deelnemersHet streven is om uiteindelijk 10.000 deelnemers te halen, net zoals in Rotterdam. "Dat lukt het eerste jaar natuurlijk niet, maar misschien over vier jaar wel. Het evenement moet in ieder geval staan als een huis. Daar gaan we voor zorgen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.