Man misbruikt autistische dochter meer dan honderd keer en krijgt drie jaar cel

29 augustus 2016 om 16:12
nl
Een 51-jarige man uit Geldrop, die zijn dochter meer dan honderd keer heeft misbruikt, gaat drie jaar de cel in. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch maandag besloten. Justitie eiste twee weken geleden vier jaar cel.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Het meisje, dat een lichte vorm van autisme heeft, werd tweeënhalf jaar lang misbruikt. Ze was destijds tussen de 11 en 13 jaar.
Onherstelbaar leedVolgens de rechtbank heeft de man zijn dochter vrijwel onherstelbaar leed aangedaan. De man had enkel oog voor zijn eigen behoeftebevrediging, stelt de rechter.
Uit onderzoek is gebleken dat de man een geestelijke stoornis heeft. Maar omdat er geen verband is vastgesteld tussen de stoornis en het misbruik, is er geen aanleiding om de man verminderd toerekeningsvatbaar te verklaren.
De zaak kwam in februari van dit jaar aan het rollen toen de dochter haar verhaal vertelde aan een vriendje van school. Hij lichtte de docenten in. Het meisje kon vertellen dat ze die ochtend nog was verkracht en dat haar vader een condoom had gebruikt.
DNA-onderzoekDe politie vond het condoom in een prullenbak. Daaraan zou het DNA van zowel de vader als de dochter zitten. De man ontkent dat hij zijn dochter heeft misbruikt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.