Video

Eigenaar TimmersGems ontkent 'illegale praktijken' na recordvangst koraal en huiden van dieren

30 augustus 2016 om 00:17
nl
Bij het bedrijf TimmersGems in Berghem, waar de politie onder meer tweeduizend kilo koraal in beslag nam, is stomverbaasd gereageerd op de inval. De 53-jarige eigenaar Hans Timmers is zich van geen kwaad bewust. "We hebben het altijd zo gedaan. Ik heb de zaken op orde. Alle certificaten liggen hier."
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

De bedrijfsleider was aanwezig toen de politie binnenviel.  
Lijst met meegenomen spullenHij weet niet precies wat de agenten allemaal hebben meegenomen. "Daar zou ik nog een lijst van krijgen, maar die heb ik niet gehad." Verder wil de man nog niets zeggen. "Ik wil eerst overleggen met mijn advocaat."
ZIE OOK: 2000 kilo koraal, ivoor en huiden van beschermde dieren gevonden in Berghem[Tweet:body:https://twitter.com/BirgitVerhoeven/status/770263602901225472]TimmersGems is een groothandel in edelstenen en mineralen en heeft zo'n 165.000 verschillende artikelen. Het bedrijf levert edelstenen en bloedkoraal aan juweliers en edelsmeden. Ook komen spullen van het bedrijf terecht bij onder meer museumwinkels, wereldwinkels, edelsteenwinkels, esoterische winkels, muziekwinkels, welness studio's en tuincentra.
Zeeuwse en Volendams folkloreOok worden er koralen geleverd ten behoeve van de Volendamse en Zeeuwse folklore, schrijft TimmersGems in een persbericht. 'Sommige van deze artikelen zijn al in de jaren tachtig geïmporteerd en liggen al tientallen jaren openlijk te koop in de showroom en worden ook verkocht via de website.' Het familiebedrijf heeft ook een winkel, zo is goed te zien in de bedrijfsfilm op YouTube:[Youtube:https://youtu.be/9RoZPZPt4Ro]Geen problemen met douaneTimmersGems schrijft verder ze zich niet bewust zijn van malversatie of illegale praktijken. Volgens hen komt dit mede doordat artikelen die nu in beslag zijn genomen, in mei nog zonder problemen door de Nederlandse douane kwamen.
De politie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit spreken van een 'recordvangst'. Het duurde dagen voordat alle dierenhuiden, botten, tanden en stukken koraal waren afgevoerd. Ze liggen nu in een speciaal depot van de douane. De politie zei ontzet te zijn door de aard en omvang van de vondst. En noemde de schade voor het milieu 'ongekend'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.