Unieke samenwerking Fontys ACI en Amsterdam Dance Event: ‘Tilburg dance-hoofdstad qua onderwijs'

29 augustus 2016 om 15:12
nl
Fontys Academy for Creative Industies (Fontys ACI) gaat samenwerken met Amsterdam Dance Event. De Tilburgse hbo-opleiding wordt partner van de educatietak van ’s werelds belangrijkste zakelijke platform voor elektronische muziek.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

De samenwerking is uniek. Nergens in Nederland wordt op hbo-niveau zo gericht aandacht besteed aan het opleiden van mensen voor de dance-industrie. Op de Rockacademie in Tilburg worden dj's/producers opgeleid.
DoorontwikkelingFontys ACI heeft een partnership gesloten met ADE University, het educatieprogramma van de conferentie. Studenten krijgen hierdoor de mogelijkheid om ADE University – of onderdelen daarvan – door te ontwikkelen en mee uit te voeren. Beide partijen zullen de rest van het jaar ook kennis en ervaring uitwisselen.
Amsterdam Dance Event wordt dit jaar gehouden van 19 tot en met 23 oktober. Er worden ruim 375.000 bezoekers uit binnen- en buitenland verwacht.
Creatieve broedplaatsNaast de samenwerking met ADE, vestigt de opleiding zich in september met een leer- en werkplaats in de nieuwe creatieve broedplaats BANK15 in Tilburg. Hier moeten volgens Fontys buiten de schoolmuren ‘kruisbestuivingen’ plaatsvinden tussen studenten en andere professionals in de industrie.
“Over de hele wereld zetten niet alleen Nederlandse dj’s, maar ook onze overige danceprofessionals de toon met onder meer evenementen, labels en digitale platformen. Specifiek hoger onderwijs voor deze tak van sport was er tot voor kort nog niet, vandaar dat we met dit aanbod internationaal in de belangstelling komen te staan”, aldus docent Mark van Bergen.
ExportproductDancemuziek is wereldwijd het belangrijkste exportproduct van de Nederlandse creatieve industrie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.