Astenaar Gijs de Jong nieuwe 'grote man' bij KNVB

29 augustus 2016 om 19:04 • Aangepast 21 november 2020 om 08:01
nl
Gijs de Jong uit Asten wordt de nieuwe directeur betaald voetbal bij de KNVB. Dat zeggen ingewijden binnen de voetbalbond. De Jong volgt Bert van Oostveen op. Het besluit moet nog langs de ondernemingsraad.
Profielfoto van Ranselaar Jessica
Geschreven door
Ranselaar Jessica

Gijs de Jong is nu operationeel directeur bij de KNVB. Daar werkt hij sinds 2003. De afgelopen twee jaar was hij ook competitiemanager van de bond. In die functie deelde hij in mei de 'echte' schaal uit aan landskampioen PSV.
Bert van Oostveen maakte zijn vertrek maandag bekend. Hij lag al langer onder vuur wegens de mislukte kwalificatie van Oranje voor het EK in Frankrijk onder Guus Hiddink en Danny Blind. Wanneer Gijs de Jong zijn taken over gaat nemen, is nog niet duidelijk. De KNVB wil de overgang van De Jong nog niet bevestigen, omdat die eerst langs de ondernemingsraad en clubs van het betaalde voetbal moet.
Op social media is er commotie over het besluit van de KNVB om De Jong door te schuiven. Veel mensen hadden na het vertrek van Bert van Oostveen gehoopt op 'vers bloed' en niet op iemand die al jaren bij de KNVB werkt.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.