Chantal sleept nu ROC West-Brabant voor de rechter om seksfilmpje

29 augustus 2016 om 20:05 • Aangepast 21 november 2020 om 08:01
nl
Chantal uit Werkendam sleept het ROC West-Brabant voor de rechter in de zogenoemde Facebookzaak. Dat twittert misdaadjournalist Peter R. de Vries die Chantal bijstaat in haar strijd. De 21-jarige Werkendamse wil weten wie een seksfilmpje van haar op internet heeft geplaatst.
Profielfoto van Verhoeven Dirk
Geschreven door
Verhoeven Dirk

Sinds de plaatsing van de één minuut durende seksvideo is haar leven in een hel veranderd. Het filmpje is vele keren gedownload en verspreid. Chantal sleepte eerder Facebook voor de rechter in een poging te achterhalen wie een seksfilmpje van haar eind januari vorig jaar op de website had geplaatst.
[Tweet:https://twitter.com/PeterRdeV/status/770273316191997952] Unieke overwinningDe Werkendamse boekte een unieke overwinning: het miljoenenbedrijf moest binnen twee weken alle gebruikersgegevens verstrekken van de uploader.
Na een hoop getrouwtrek tussen beide partijen gingen uiteindelijk twee internetspecialisten met de zaak aan de slag. Ze ontdekten cruciale informatie: een ip-adres dat door de uploader is gebruikt. Het adres blijkt in gebruik bij IT-Workz, een bedrijf dat ICT-diensten verleent aan scholen van ROC West-Brabant. Zij stelden vast dat het waarschijnlijk ging om het Florijn College in Breda.
Medewerking of tegenwerking Het ROC zei volledige medewerking te verlenen, maar dit lijkt toch niet helemaal gebeurd. Woensdagochtend om half tien dient het kort geding bij de rechtbank in Breda.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.