'Ik lijk sprekend', Jos vraagt zijn Marjolein ten huwelijk met muurschildering

29 augustus 2016 om 22:20
nl
Wat als je niet onder woorden kunt brengen hoeveel je van iemand houdt? Dan zeg je het met een prachtige muurschildering! Dat dacht Jos (30) uit Eindhoven toen hij zijn Marjolein (28) ten huwelijk wilde vragen. “Ik stond perplex, dit was heel bijzonder!”, vertelt Marjolein.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Onder valse voorwendselen werd Marjolein vorige week zondag meegenomen naar de Feelgood Market in Eindhoven. “Mijn moeder zat in het complot en vroeg of ik meeging. Dat vond ik wel gezellig”, vertelt Marjolein. Haar vriend sloot later aan. “En mijn moeder drong er vervolgens op aan dat wij alvast een plekje gingen zoeken om te lunchen.”
“Ik vond het raar dat ze ons wegstuurde, maar ik ging gewoon met Jos mee”, vertelt ze. Het stel komt uit bij het Ketelhuis op Strijp-S. “Op de tafel waar we gingen zitten, lagen rozenblaadjes en stond een speciale fles wijn”, beschrijft Marjolein.
'Ik had niets door'Ook kreeg ze een kaartje in haar handen gedrukt. 'Kijk schuin voor je, ik wil je iets vragen’, stond er geschreven. "En toen pas zag ik die gigantische muurschildering met de tekst marry me”, lacht ze. Normaal gesproken heeft Marjolein altijd wel iets in de gaten. “Maar dit had ik echt helemaal niet door!”
En dat is, zo achteraf bezien, wel opmerkelijk. “De muurschildering is echt metershoog!” Op de graffititekening brengt Jos met zijn gitaar een serenade aan Marjolein. “Ik vind dat ik zelf echt sprekend lijkt. Jos lijkt iets minder”, vindt ze.
Maar dat doet niets af aan de prachtige schildering. “Die is speciaal door iemand gemaakt. Die heeft de hele nacht moeten doorwerken om 'm op tijd af te krijgen. En toen wij er waren was hij zelfs nog bezig”, zegt ze.
Hopelijk nog zichtbaar tot trouwdagHet huwelijksaanzoek is geschilderd op een muur van Area 51, een plek waar veel graffiti gespoten wordt. “Er bestaat een kans dat iemand er iets overheen spuit. Dan is het weg”, vertelt Marjolein. “Als het maar blijft staan tot onze trouwdag volgend jaar juni.” Want Marjolein wil natuurlijk heel graag trouwen met haar Jos.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.