Video

Rens (14) schrijft met de groten der aarde en de wereldleiders schrijven nog terug ook

30 augustus 2016 om 00:18
nl
Je moet het lef maar hebben: zomaar even een brief sturen naar een wereldleider. De 14-jarige Rens van Bijsterveld uit Mierlo draait er zijn hand niet voor om. Hij schreef al acht brieven naar leiders zoals Merkel, Hollande en Obama. En zes van hen schreven terug.
Profielfoto van Verkuijlen Jos
Geschreven door
Verkuijlen Jos

"Honorable monsieur Hollande." Zo begon Rens een jaar geleden zijn eerste brief aan een wereldleider. De brief was gericht aan de Franse president François Hollande. Boven verwachting kreeg Rens antwoord. Hoewel de eerste was van de secretaresse van de president.
"Daarin stond dat ze het heel fijn vonden om mijn brief te krijgen", vertelt Rens. "Ze stuurde me door naar een site waar de antwoorden op mijn vragen staan." Het antwoord van de Poolse president was uitgebreider. Hij stuurde ook twee pennen en twee keycords op.
'Hartelijk dank voor je brief'"Ik heb altijd al interesse gehad voor de wereld en landen", zegt Rens. "Ik dacht ik schrijf gewoon een brief naar wereldleiders en vraag wat ze allemaal op een dag doen." Verschillende wereldleiders reageerden op zijn brieven. Obama stuurde een mail, van Merkel kreeg hij een kaart met handtekening en Rutte stuurde een persoonlijk bericht.
"Beste Rens, hartelijk dank voor je brief." Rens leest het antwoord van Rutte voor: "Wat goed om te lezen dat je zo enthousiast bent over de politiek. Nogmaals dank voor je brief. Ik wens je veel plezier en succes toe op school. En misschien kom ik je later nog eens tegen."
Turkije, China en IndiaWil Rens dan zelf ook wereldleider worden? "Ja, dat zou ik wel willen", antwoordt Rens. Maar eerst wil hij nog brieven sturen naar Erdogan, China en India.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.