Grote brand verwoest loods van kwekerij in Nuenen, drie vrouwen naar het ziekenhuis - Omroep Brabant

Grote brand verwoest loods van kwekerij in Nuenen, drie vrouwen naar het ziekenhuis

30 augustus 2016 om 03:20 • Aangepast 21 november 2020 om 08:00
nl
Een loods bij een kwekerij in Nuenen is aan het begin van de nacht van maandag op dinsdag volledig in vlammen opgegaan. Er sliepen drie mensen in de loods, maar die zijn op tijd in veiligheid gebracht door de eigenaar. Even voor twee uur werd het sein brand meester gegeven.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

De personen in de loods zijn drie Poolse vrouwen die als seizoensarbeider bij de kwekerij werken. De eigenaar is ze zelf gaan zoeken toen hij zag dat er brand was uitgebroken. De vrouwen zijn vervolgens naar het ziekenhuis gebracht met ademhalingsproblemen, meldt een politiewoordvoerder. Ze zouden er volgens de eigenaar niet goed aan toe zijn.

Wachten op privacy instellingen...

Loods verwoestEven na middernacht brak de brand uit. De vlammen sloegen uit het dak van de loods en van het gebouw is dan ook niet veel meer over.

Wachten op privacy instellingen...

Met vier blusvoertuigen en twee hoogwerkers probeerde de brandweer om het vuur niet te laten overslaan naar omliggende panden. De brand bleef dan ook beperkt tot die ene loods.

Wachten op privacy instellingen...

Kwekerij JansenOp het adres zit Kwekerij Jansen, bevestigt de brandweer. De kwekerij teelt verschillende producten, zoals asperges, aardbeien, planten, kruiden en kleine bomen.
Drie jaar geleden heeft de eigenaar de loods verbouwd. In één gedeelte was een slaapvertrek gebouwd voor seizoensarbeiders. In het andere gedeelte stonden vrachtwagens en waren kantoren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.