Vluchtgevaar: man die zijn vader Bart Hillen vermoord zou hebben, blijft voorlopig in cel - Omroep Brabant

Vluchtgevaar: man die zijn vader Bart Hillen vermoord zou hebben, blijft voorlopig in cel

30 augustus 2016 om 19:03 • Aangepast 21 november 2020 om 08:00
nl
De 40-jarige man die verdacht wordt van moord op zijn vader Bart Hillen uit Helmond (67), blijft voorlopig vastzitten vanwege mogelijk vluchtgevaar. De dakloze man moest dinsdag voor het eerst voor de rechter in Den Bosch verschijnen.
Profielfoto van Jacqueline Hermans
Geschreven door
Jacqueline Hermans

Het ging om een zogeheten pro-formazitting waarin de stand van zaken van het onderzoek besproken werd en beide partijen onder meer nog onderzoekswensen kenbaar konden maken.

Wachten op privacy instellingen...

Lichaam in kanaal ontdekt door voorbijgangerHet lichaam van Hillen werd donderdag 19 mei gevonden in de Zuid-Willemsvaart in Helmond. Een voorbijganger tipte de politie dat er iets in het kanaal aan de Rochadeweg dreef. Eerst leek het op een tas, maar later bleek het stoffelijk overschot, gewikkeld in een deken.
Bart Hillen was enkele weken vermist voordat zijn lichaam werd gevonden.

Wachten op privacy instellingen...

'Moord met gif'Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zocht de verdachte vlak voor de verdwijning van zijn vader op internet naar 'moord met gif', 'doodsteken weinig bloed' en 'nieuwe identiteit'. Ook stelde het OM dat diverse spullen die bij Hillen in het kanaal zijn gevonden, waarschijnlijk uit het huis van de overleden man komen.
De advocaat van de verdachte zoon pleitte voor het opheffen van de voorlopige hechtenis van zijn cliënt. Volgens hem is er nog te veel onduidelijk over het tijdstip en de oorzaak van de dood van het slachtoffer. Hij stelde voor zijn cliënt een enkelband met gps om te doen.

Wachten op privacy instellingen...

VluchtgevaarDe rechter besloot hier niet in mee te gaan. De verdachte blijft voorlopig vast zitten vanwege mogelijk vluchtgevaar.
De volgende zitting in de zaak is op 10 november.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.